home     projects     newz     identity     crew     linx     contact


 • newz 2023
 • αρχείο
 • newz

  20.05.2013
  Το "Τώρα εγώ" παρουσιάζεται στο SevenΑrt

  Ο δημοσιογράφος Νέστορας Πουλάκος γράφει στο κινηματογραφικό portal SevenArt κριτική / παρουσίαση του "Τώρα εγώ".  Το άρθρο ΕΔΩ.


  To SevenArt αποτελεί ένα από τα πλέον ενημερωμένα κινηματογραφικά sites που εδώ κ χρόνια έχει κάνει τη διαφορά στο χώρο της 7ης Τέχνης. Περισσότερα στο sevenart.gr.


  Τώρα εγώ: Η εκδίκηση σε 2ο φόντο

  Για την κινηματογραφική ομάδα (ή ʼτυπη Κινηματογραφική Συμμορία, όπως αρέσκεται να αποκαλείται) tiiinewzfilms έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, καθότι πρόκειται για μια πολύ δραστήρια συσπείρωση νέων και ταλαντούχων κινηματογραφιστών που κάνουν αυτό που επιθυμούν στον ελεύθερο χρόνο τους από την κάθε μορφής επαγγελματική τους ενασχόληση. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η tiiinewzfilms συμμετείχε ενεργά και στο βραχύβιο δίκτυο ανεξάρτητων κινηματογραφιστών Chainfree (τυπικώς υπάρχει ακόμη), το οποίο διοργάνωσε ένα πολύ πετυχημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2010.

  Επανερχόμαστε στις δραστηριότητες της ομάδας, μια και έπειτα από καιρό σιωπής ή αγρανάπαυσης (δυό χρόνια πέρασαν από την «Κατάβαση»), πείτε το όπως θέλετε, ολοκλήρωσε την τελευταία μικρού μήκους ταινία της «Τώρα εγώ» (5.20΄), ένα πολύ ενδιαφέρον κινηματογραφικό πρότζεκτ που αρχικώς προβάλλεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Εν συνεχεία προβλήθηκε στο αφιέρωμα που διοργάνωσε η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στο μουσικό Σπύρο Γραμμένο. Ενώ ανακοινώθηκε ότι θα προβληθεί στα πλαίσια του B-FEST 2013, του ετήσιου φεστιβάλ που διοργανώνει το περιοδικό Βαβυλωνία.

  Πρωταγωνιστές στην ταινία «Τώρα εγώ» είναι δυο πολύ ταλαντούχοι και όμορφοι ηθοποιοί, η Ελληνοουγγαρέζα Izabella Fulop και ο Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης, ενώ συμμετέχουν ακόμη η Νανά Νάτσικα και ο Πάνος Ιωαννίδης. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία με επίκεντρο την εκδίκηση σε δεύτερο φόντο. Μια γοητευτική κοπέλα, η Φένια, επισκέπτεται το -εξίσου γοητευτικό- αγόρι της. Ή όχι; Η κοπέλα φτάνει στο σπίτι του ενώ αυτός δείχνει απρόθυμος και βαρύς. Στη συνέχεια, η εξακολουθητική σιωπή του που μας προβληματίζει λύνεται όταν μαθαίνουμε ότι είναι κωφάλαλος.

  Όντως, είναι μια ιστορία εκδίκησης. Παρά το έντονο πάθος και τις εκρηκτικές ερωτικές σκηνές που αποτυπώνονται στην οθόνη, καταλαβαίνουμε ότι η κοπέλα είχε απατήσει το αγόρι, κι εκείνο πια παίρνει την «εκδίκηση» του. Ζει σε άλλο σπίτι, με άλλη κοπέλα. Και, κυριολεκτικά, ψήνει το «ψάρι» στα χείλη της Φένιας, η οποία τον θέλει εναγωνίως και έντονα πίσω στην αγκαλιά της. Με άλλα λόγια, είναι μια ταινία για τα ερωτικά αρχέτυπα, για το παιχνίδι των δυο φύλων, βγαλμένο κυριολεκτικά από την ίδια τη ζωή.

  Και παρά το γεγονός της εκδίκησης αυτής καθαυτής, ο πόνος, η αγάπη και φυσικά ο έρωτας αποτυπώνονται στο πρόσωπο του αγοριού, ενώ η μεταμέλεια και η ανάγκη για συγχώρεση στο πρόσωπο της Φένιας. Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, η ταινία δε διεκδικεί την πρωτοτυπία, από την άλλη όμως βάζει το δικό της λιθαράκι στο διαχρονικό διάλογο και την ατέρμονη συζήτηση των δυο φύλων και των κάθε μορφής και είδους σχέσεων τους.

  Σε όλη τη διάρκεια της 5λεπτης ταινίας ακούμε τη μελωδική σύνθεση του Σπύρου Γραμμένου (τον είδαμε και ως ηθοποιό στο περυσινό Φεστιβάλ Δράμας, στους «Πεινασμένους» του Γιώργου Μπακάλη). Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Θάνος Καρβούνης, ενώ στην επιμέλεια του σεναρίου είναι η γνωστή συγγραφέας και ποιήτρια Σοφία Κολοτούρου (Αν-επίκαιρα ποιήματα, Τυπωθήτω 2007, Κουφός είσαι ρε; Δεν ακούς;, ΚΨΜ 2010, Τρίλιζα, Vakxikon.gr 2012).   
   
   
   
   
   

   
  © 2023 TiiiNewzFilms, Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία

  Μια ιστορική παραγωγή της interTEN από το 2007