home     projects     newz     identity     crew     linx     contact


 • newz 2023
 • αρχείο
 • newz

  03.06.2013
  Η ΑΚΣ tiiinewzfilms στο φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2013

  7-8-9 Ιούνη 2013, η ΑΚΣ tiiinewzfilms επιστρέφει στο φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ. Οι ταινίες "Τώρα εγώ" και "Κατάβαση" μαζί με άλλες εννέα ταινίες μικρού μήκους νεαρών Ελλήνων σκηνοθετών προβάλλονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τίτλο "Θερινό cinema ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ".  «Θερινό σινεμά Αναιρέσεις»
  Υπαίθριες προβολές 10+1 ταινιών μικρού μήκους ανεξάρτητων σκηνοθετών κάτω από τον ουρανό της Γεωπονικής
  Παράλληλα με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα των φετινών Αναιρέσεων, το φεστιβάλ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το «Θερινό σινεμά ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ». Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία κάτω από τον έναστρο ουρανό της Γεωπονικής να παρακολουθήσουν 10+1 ταινίες μικρού μήκους, υπογεγραμμένες από νεαρούς εκπροσώπους της ανεξάρτητης ελληνικής κινηματογραφικής σκηνής.  Ζώης, Μπόγρης, Σκούρας, Πρωτονοτάριος, Τσάκαλος, Γιαννίκας, Καπλανίδης, Ani Jo .. και κάπου εκεί ανάμεσά τους η ʼτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms συνθέτουν ένα πάνελ δημιουργών που ακόμα και μέσα στη σύγχρονη καπιταλιστική κρίση βρίσκουν τους δρόμους να αφηγηθούν τις ιστορίες τους κλείνοντας το μάτι στον υποψιασμένο ή όχι θεατή.  Το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ διοργανώνεται 7-8-9 Ιούνη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη νεολάια Κομμουνιστική Απελευθέρωση κ το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Περισσότερα για το φετινό φεστιβάλ στο anaireseis.gr:


  7- 8- 9 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ολόκληρο τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας!
  Κάθε Ιούνη των τελευταίων χρόνων, οι Αναιρέσεις δίνουν με πείσμα και νεολαιίστικη διάθεση, το παρόν στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
  Διοργανώνονται από τις οργανώσεις νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνουν και εξαπλώνονται στο φόντο και της νέας ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου της νεολαίας και της εργασίας που δε βολεύεται στο ασφυκτικό πλαίσιο της κρίσης και των μνημονίων.
  Οι Αναιρέσεις ξεκινώντας κάποτε ως φεστιβάλ  αποτελούν πλέον σήμερα μια πολύπλευρη πολιτική –πολιτιστική διαδικασία με λέσχες – πολιτιστικά εργαστήρια, έντυπο, κάμπινγκ, ημερίδες, σεμινάρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα.
  Το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων, εντός αυτής της νέας πραγματικότητας, συνεχίζει να βαδίζει σε δρόμο διαφορετικό από αυτόν που υπηρετούν τόσο τα αμιγώς εμπορικά φεστιβάλ με τη θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους, όσο και αυτόν των «παραδοσιακών» πολιτικών φεστιβάλ με την ιδιοκτησία της αλήθειας και τη βαρετά μονοσήμαντη προβολή της άποψης των διοργανωτών.
  Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιμένει και φέτος στη φιλοδοξία να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική, μουσική, πολιτιστική και πολιτική διαδικασία. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, καθώς και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που τις «συνοδεύει». Ως διοργανωτές του φεστιβάλ των Αναιρέσεων  επιδιώκουμε μια συνάντηση με άλλες συλλογικότητες, με καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργούς. Μια συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα, που να κοιτάει προς έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ κι ΕΕ, αφεντικά, χωρίς καπιταλισμό και εξαθλίωση.
  Με έμπνευση τους κοινωνικούς αγώνες και τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση.
  Με πείσμα για την ανεξαρτησία από τις επιχειρηματικές και κρατικές χορηγίες.
  Με στράτευση στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, της εργασιακής βαρβαρότητας και της πολιτισμικής παρακμής.
  Με πίστη στην αλληλεπίδραση, τη συνεύρεση και τη συν – δημιουργία με όσους φιλοξενούνται, συμμετέχουν, στηρίζουν κι επισκέπτονται το φεστιβάλ.
  Έτσι ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό σε επίπεδο πολιτικής σκέψης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής άποψης να πάει τα πράγματα πιο μπροστά ως προς τους στόχους της κοινωνικής αλλαγής και απελευθέρωσης που ειλικρινά και δημόσια θέτουμε.
  Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει και οι ομά
  Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣδες των Αναιρέσεων δουλεύουν πυρετωδώς. Με σύνθημα «», προετοιμάζονται οι συζητήσεις, οι εκθέσεις, τα workshops και φυσικά οι συναυλίες, πολλές συναυλίες, που θα κατακλύσουν και πάλι τόσο τη Γεωπονική στην Αθήνα όσο και άλλους φεστιβαλικούς χώρους στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.


      
   
   
   
   
   

   
  © 2023 TiiiNewzFilms, Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία

  Μια ιστορική παραγωγή της interTEN από το 2007