home     projects     newz     identity     crew     linx     contact


 • newz 2023
 • αρχείο
 • newz

  18.04.2015
  24.4.15: Η ΑΚΣ tiiinewzfilms στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Παλλήνης

  Παρασκευή 24 Απρίλη 2015 η ʼτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms συμμετέχει στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Παλλήνης που διοργανώνουν οι Ρωγμές στα Ανατολικά προβάλλοντας ταινίες κ clips της ομάδας.


  Το event στο fb ΕΔΩ  Κοινό κείμενο των Infinik και ʼτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms για το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Παλλήνης

  “Μόνο το 2014 πνίγηκαν στη Μεσόγειο συνολικά 3.072 μετανάστες.”
                                                     Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

  Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ καταδικάζουν τους γειτονικούς λαούς στην απόλυτη δυστυχία και το θάνατο, την ώρα που έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε αν τελικά η γειτονιά μας είναι αποθήκη ή νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών, την ίδια ώρα υπάρχει η ανάγκη να πάψουμε να κοιτάμε απαθείς κ να δράσουμε. Όσο τρέφουμε αυταπάτες πως η Ευρώπη-φρούριο πρόκειται κάποια στιγμή να νοιαστεί για της γης τους κολασμένους, τότε μάλλον γινόμαστε συνένοχοι.
  Σήμερα η ανάπτυξη ενός πολύμορφου και πολύπλευρου κινήματος υπεράσπισης των μεταναστών και των δικαιωμάτων τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Αν καμία λύση μόνη της δεν φαντάζει αρκετή, τότε ίσως μπορέσει να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κινήσεων, δράσεων και δομών που θα στηρίζει έμπρακτα όσους κ όσες έχουν άμεσα ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα θα βάζει το ζήτημα της σύγκρουσης σε πολιτικό επίπεδο. Καμιά αντιρατσιστική πρωτοβουλία δεν έχει μεγάλη τύχη, αν δεν συνδεθεί με τον αντιφασιστικό αγώνα που αναπτύσσεται στις γειτονιές μας αλλά κ με ένα νέο ανατρεπτικό εργατικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα αμφισβητεί στην πράξη αντιμεταναστευτικές συνθήκες, θα αποδομεί ξενοφοβικές επιχειρηματολογίες και θα βάζει ταφόπλακα στα σχέδια του κεφαλαίου για εμφύλιο στην εργατική τάξη.
  Στον πυρήνα και όχι στο πλάι μιας τέτοιας προσπάθειας χρειάζεται να βρεθεί η καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας. Καθώς οι μέρες οι αφθονίας και της αδιαφορίας έχουν προ πολλού τελειώσει, οι καλλιτέχνες που νιώθουν τον παλμό και το επίδικο της εποχής πρέπει να πάρουν θέση. Χωρίς μισόλογα ή φοβίες, μουσικοί, κινηματογραφιστές, ηθοποιοί πρέπει να αναλογιστούν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους και να πρωταγωνιστήσουν σε εγχειρήματα γειτονιών δίπλα στον κόσμο του αγώνα και όχι κοιτώντας τον από ψηλά. Η μάχη για χειραφέτηση της κοινωνίας απέναντι στα δεσμά των καταπιεστών της δεν μπορεί να αφήνει κανένα κ καμία απ’ έξω. Χωρίς απόλυτες αλήθειες, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με γνώμονα την κοινή μας αγωνία να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να γίνει το αντιρατσιστικό κ το μεταναστευτικό ζήτημα υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.


  Απρίλης 2015


  Πρόγραμμα Φεστιβάλ:
  "Οι Ρωγμές στα Ανατολικά δρουν στην Παλλήνη και τις γύρω περιοχές εδώ και ένα χρόνο. Όλον αυτόν το χρόνο με πολύμορφες κινηματικές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις έχει φτιαχτεί στην περιοχή ένα μωσαϊκό νεολαιίστικων δράσεων. Το διήμερο Παρασκευής 24 και Σαββάτου 25 θέλουμε να αποτελέσει ένα νέο δυνατό σταθμό σ' αυτήν τη διαδρομή με το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Παλλήνη, όπως ακριβώς η περσινή μας αφετηρία!
  Στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ περιμένουμε νέους και εργαζόμενους, συλλογικότητες, σωματεία της περιοχής, να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να χαράξουμε από κοινού αυτόν το δρόμο!

  Παρασκευή 24/4
  18.00 Graffiti & Dj Set
  20.00 Θεατρική παράσταση "Η Μαύρη Τσαρίνα" με τους Τσιριτσάντσουλες
  21.30 Συναυλία με τους:
  -Υπόγειος Κόσμος 26
  -Δίστιχο Βλέμμα
  -Τ.Σ.Δ.
  -Katholou Crew
  -Ξένος (Ν.Α.)
  -6αρια
  -Infinik
  -Spectacular Bastards

  Σάββατο 25/4
  19.00 Συζήτηση
  Η διεκδίκηση του ελεύθερου χώρου, οι κοινές ανάγκες ενάντια στην ιδιωτική εκμετάλλευση Κτημα Καμπά
  21.30 Συναυλία με τους:
  -Giapidia
  -Pirate City
  -Almost There
  -Contra Limit
  -45 Rats"   
   
   
   
   
   

   
  © 2023 TiiiNewzFilms, Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία

  Μια ιστορική παραγωγή της interTEN από το 2007