home     projects     newz     identity     crew     linx     contact


 • newz 2023
 • αρχείο
 • newz

  23.05.2010
  4-5-6 Ιούνη : Η ΑΚΣ tiinewzfilms στο φεστιβάλ "ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2010" στη Γεωπονική

  4-5-6 Ιουνίου 2010, Γεωπονική : "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ"
  Η ʼτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiinewzfilms συμμετέχει στο 3ήμερο πολιτικό - πολιτιστικό φεστιβάλ "ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2010" που διοργανώνεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και την πολιτιστική λέσχη "Αναιρέσεις".  Πιο συγκεκριμένα η tiiinewzfilms συνδιαμορφώνει με άλλες ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες ειδικό workshop στο οποίο παρουσιάζονται εναλλακτικά projects που επιχειρούν να αναδείξουν μια διαφορετική πολιτική, κινηματική και κυρίως πολιτιστική πρόταση στο σήμερα.


  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2010
  Το φετινό τριήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Στην μία από τις 2 σκηνές, στις 22.00 θα εμφανιστούν οι Swing Shoes και η Sugahspank!. Swing, blues, gypsy jazz, bossa nova, rock, gospel και παραδοσιακά κομμάτια. Την ίδια ώρα στην μεγάλη σκηνή των Αναιρέσεων θα ανεβαίνει ο Γιάννης Χαρούλης  και το συγκρότημα του. Το Σάββατο 5 Ιούνη στην μεγάλη σκηνή και στις 21.30 το βράδυ, θα ανέβουν οι συντελεστές της Spinalonga Records «ζεσταίνοντας» το κοινό με επιλογές από το πλούσιο κατάλογο του ανεξάρτητου αθηναϊκού label, προετοιμάζοντας τον κόσμο για τη συναυλία των Illegal Operation και των Last Drive. Στη λαϊκή βραδιά του Σαββάτου, φέτος έχουμε τη τιμή να φιλοξενούμε δύο από τις σημαντικότερες παρουσίες του Ελληνικού τραγουδιού: τον συνθέτη και κορυφαίο σολίστα σε μπουζούκι, λαούτο και ταμπουρά Χρήστο Κωνσταντίνου και την ορχήστρα του, μαζί με την Λιζέτα Καλημέρη. Την Τρίτη μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 6 Ιούνη, στις 21.30 στη μεγάλη σκηνή των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ τα Υπόγεια Ρεύματα, Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Κούτρας, θα κλείσουν με το καλύτερο τρόπο τις φετινές εκδηλώσεις. 


  Διαρκής ενημέρωση για το φεστιβάλ ΕΔΩ.


  Θεματικό κείμενο
  Η ʼτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms παρουσιάζει :

  «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ»

  2010 χρόνια μετά την κήρυξη της έλευσης του Ιησού Χριστού στον πλανήτη γη, σύγχρονοι storytellers επιχειρούν να συνεχίσουν το δύσκολο έργο των πατέρων τους κ να αφηγηθούν ιστορίες που θα τους χαρίσουν μια θέση στην αιωνιότητα. Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με την επιτυχία του χριστιανισμού, ωστόσο οι επικείμενες προφητείες προμηνύουν ένα νέο ξέσπασμα ελεύθερης έκφρασης μιας νέας γενιάς παραμυθάδων.
  Οι αιρετικοί του ελληνικού cinema, τα παιδιά που ποτέ δεν έπιασαν film στα χέρια τους, οι νέοι που επιχείρησαν να οπτικοποιήσουν τις ιδέες τους χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τη χρηματοδότηση κ τη στήριξη χορηγών, βγάζουν γλώσσα στο σύστημα κ τολμούν κ κινηματογραφούν. Μια απλή σχολή κινηματογράφου να έχει βγάλει κανείς ή έστω ένα σεμινάριο συγγραφής σεναρίου να έχει παρακολουθήσει, είναι αρκετό για να καταδικάσει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και να διαμηνύσει πως αυτοί οι «δημιουργοί» προκλητικά δεν ακολουθούν τις γραφές του χώρου. Αυτό που δεν είναι αντιληπτό σε όλους βέβαια, είναι ότι η μαζική συγκρότηση αντάρτικων κινηματογραφικών ομάδων μέσα στις παρέες της νεολαίας δεν αποτελεί απάντηση στην ανάγκη για επαγγελματική αποκατάσταση ή για την ικανοποίηση συνδρόμων ματαιοδοξίας, αλλά αποδεικνύει την πραγματική τάση της νέας γενιάς να βρει διεξόδους έκφρασης μέσα από όχι πια απαγορευμένα μονοπάτια.
  Σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, σπασμένο / κλεμμένο λογισμικό κ διαρκής πειραματισμός επιστρατεύονται για να βοηθήσουν στη μετουσίωση μιας ιδέας από το στάδιο του σεναρίου στην ολοκλήρωση μιας πραγματικά ανεξάρτητης ταινίας. Στη συνέχεια τον πρώτο λόγο έχει το ακόμα φιλόξενο κ μη πλήρως ελεγχόμενο internet, χωρίς να αποκλείονται εναλλακτικά festivals που κλείνουν το μάτι στην αναπτυσσόμενη νέα σκηνή.
  Στις Αναιρέσεις 2010 η σκηνή των ανεξάρτητων κινηματογραφιστών βρίσκει χώρο έκφρασης κ προβολής, καθώς στο ειδικό workshop του φεστιβάλ με θέμα «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ» 14 ταινίες επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη γεύση των διαθέσεων κ των ανησυχιών τους.

  1.    Εδώ τερματίζει / Fantom Pictures
  2.    Παρτίδες με τον Χάρο / Underworld films
  3.    Remnant / Underworld films
  4.    Αγάπη για το Frisbee /Otinanai Productions
  5.    Crimson Forest /Yerwolves Team
  6.    28 days before /  Une Frape Productions
  7.    Black Rose / Silver Era Films
  8.    Air Co /Nostalgeek
  9.    Δουλεια Γραφείου /ΑΚΣ tiiinewzfilms
  10.    Λούπα αυτοκτονίας /ΑΚΣ tiiinewzfilms
  11.    Καφέ στην Μπενάκη /ΑΚΣ tiiinewzfilms
  12.    Έλεγχος 2011 / ΑΚΣ tiiinewzfilms
  13.    Melancholy Disorder /ΑΚΣ tiiinewzfilms
  14.    Ότι από σένα έχει τώρα μείνει /Καρπούζης Γιάννης


   


      
   
   
   
   
   

   
  © 2023 TiiiNewzFilms, Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία

  Μια ιστορική παραγωγή της interTEN από το 2007